Pilates

Povijest pilatesa

pilates kroz stoljeća

Pilates je najsigurnija i najučinkovitija metoda vježbanja za ZDRAVU kralježnicu. Nastao je nastao na početku 20.tog stoljeća i zvao se „CONTROLOGY“. Čovjek koji ga je izmislio zvao se Joseph H. Pilates po kojem je kasnije i dobio ime i postao poznat u cijelom svijetu. Bazira se na svojim principima : DISANJE, KONTROLA POKRETA, POSTURALNA USKLAĐENOST, PRECIZNOST. Joseph Pilates je jednom rekao da je čovjek star koliko je stara i njegova kralježnica. Pilatesom do zdrave kralježnice i smanjenja bolova u leđima i zglobovima. U našem studiju možete isprobati više vrsta pilatesa kao što su:

Joseph H. Pilates
Joseph H. Pilates

Pilates Studio TAO možete posjetiti na dvije lokacije: Kranjčevićeva 49 Selska 119

Light pilates vježbe na reformerima
Light pilates vježbe na reformerima

Light Pilates

na reformeru

Light Pilates na REFORMERU je pilates namijenjen osobama poslije pedesete godine života ili samim početnicima u svijetu pilatesa.

 

Posebnost ovog programa je u njegovom laganom intezitetu i posebno osmišljenim modifikacijama originalnih pilates vježbi.

 

 

Ovaj program se temelji na jačanju mišića cijelog tijela te posebno jača duboke, posturalne mišiće, čime se smanjuju bolovi u vratu, leđima i ramenima.

 

LIGHT REFORMER osobe preko pedeset vraćaju izgubljenu energiju i vraćaju samopouzdanje.Light REFORMER preporučamo svim početnicima pilatesa gdje će nakon svladanih osnova pilatesa i 5 osnovnih principa moći lako prijeći u težu grupu. 

 

Na light pilatesu koristimo preko 8 rekvizita kako bi trening bio efikasniji i zanimljiviji.

 

Obavezna najava na probni trening.

 

Prental pilates
Prental pilates
Prental pilates na reformeru
Prental pilates na reformeru

Prenatal Pilates

pilates za trudnice

Prenatal pilates je pilates modificiran i prilagodjen vježbama za trudnice. To je najbolja i najsiguranija metoda vježbanja za vrijeme trudnoće. 

Rezultati ovog treninga očituju se lakšem porodu, ugodnoj trudnoći i boljem i bržem oporavku nakon trudnoće.

 

 

Vježbajući pilates u trudnoći naučiti će Vas pravilno disati , bolje se opustiti , bit ćete fleksibilniji i poboljšati ćete cirkulaciju. Prenatal 

 

 

Pilates možete vježbati i na REFORMERU, sat na Reformeru je individualan ili poluindividualan.

 

 

Prenatal Pilates se održava na matu (grupi) utorak i četvrtak u 17:15 na lokaciji GOTALOVEČKA 2. 

Trening traje 45 min.

 

 

Treninge vodi prof.kinez i Pilates Instructor Lana Plahutar

 

Progressive pilates metode
Progressive pilates metode

Progressive Pilates

metoda

Dinamičan oblik pilatesa Nadogradnja je STOTT-ove škole pilatesa, ali svojim izvornim vježbama i načinom primjene rekvizita, povećavajući intenzitet i dinamiku postaje svojevrsna progresija osnovnom Pilatesu iz čega proizlazi i sam naziv . 

 

Jačeg je intenziteta te pogoduje smanjenju potkožnog masnog tkiva Povećan je udio snage površinskih mišića, a time i tonus ukupne muskulature . 

 

Povećan je udio vježbi istezanja na početku i na kraju sata. Ne kosi se sa osnovnim postulatima Pilatesa nego nadopunjuje samu metodu: fluidnost…kontrola…preciznost…centriranje…  

 

U svim djelovima sata poštuje osnovne principe Pilatesa: neutralnost kralježnice, neutralnost zdjelice, disanje, stabilizacija lopatica, položaj glave i zglobova

 

U Progressive pilatesu koristimo 8 različitih rekvizita i takav trening postaje još dinamičniji, funkcionalniji i zanimljiviji. Ovakav trening se preporuča svim dobnim skupinama, svima koji žele povećati svoju tjelesnu kondiciju, koji vole maštovit i temeljit pristup treningu.

 

What is the biggest benefit your customer will get from this? Keep your target audience in mind.

TRX Pilates
TRX Pilates
TRX Pilates Studio TAO
TRX Pilates Studio TAO

TRX Pilates

TRX je rekvizit koji omogućuje izvodjenje velikih broja funkcionalnih vježbi. U Studiu Tao smo osmislili program TRX PILATES u kojem smo ujedinili funkcionalnost TRX-a i pilates vježbi. 

Vježbama ćete razviti izdržljivost, fleksibilnost, stabilnost trbušnih i leđnih mišića ( CORE-a) i mišića zdjelice. Sve je to važno za stabilizaciju trupa, ravnotežu i agilnost. Preporuča se intermediate i advanced vježbačima, koji su u nekom trenažnom procesu i bez većih ozljeda.

Pilates Studio Tao
Scroll to Top