Umjesto kupovnih maski za lice i raznih agresivnih preparata za kožu lica, ponekad možemo iskoristiti sastojke koje imamo u vlastitom domu. Bez obzira koje je godišnje doma, koži je potrebno vratiti sjaj i zdravi izgled.

Kako smo u Joga Tao studiju zagovornici „zelenog „ i zdravog preporučamo ovu predivnu ZELENU masku za licu. Neće Vas puno koštati, neće vam oduzeti puno vremena a sigurno ćete biti zadovoljni.

ZELENA GLINA

maska
Zelena glina posebice je rijetka zbog svog specifičnog staništa. Bogata je svim elementima koji se nalaze u morskoj vodi te nam upravo zbog toga u sebi donosi ritam plime i oseke. Ove dvije kozmicke sile Sunca i Mjeseca, sačuvane su u glini čineći je posebno dragocjenom. Stanište Argital zelene gline je otok Sicilija, gdje je glina sačuvana u kultiviranom i provjetrenom prostoru i gdje sunčana razdoblja prevladavaju veći dio godine. Glina se iskopava i suši na suncu. Nakon sušenja sprema se za upotrebu tijekom cijele godine i melje se u posebnim mlinovima dok se ne dobije vrlo fin prašak tj. fina zelena glina.

NEEM Stoljećima je drvo nim (Azadirachta indica) bilo poznato kao čudotvorno drvo Indije. Tradicionalno korišteno u ajurvedskim lijekovima kao antiseptik u borbi protiv virusa i bakterija, također je preporučano za urinarne tegobe, proljev, vrućicu, kožne bolesti, opekline i upalna oboljenja.

Neem sadrži alkaloide i liminoide s mnoštvom medicinskih svojstava. Jedan liminoid koji se nalazi u lišču nima (gedunin) koristi se u tropskim krajevima protiv malarije. Dva druga alkaloida (nimbin i nimbidin) imaju antivirusna i antigljivična svojstva. Iako se u tradicionalnim ajurvedskim receptima koriste svi dijelovi tog drveta, tri su dijela od posebnog značaja – kora, listovi i ulje.

**Spajanjem ovih dviju namirnica možete dobiti vrlo učinkovitu masku za lice. Recept s malim dodacima koji mi preporučamo je slijedeći:
*1 mala šalica zelene gline
*pola male žličice neem praha
*1 žlica domačeg meda
*1 žlica maslinovog ulja
*par kapi eteričnog ulja čajevca
*Kada se maska osuši i skori na Vašem licu, oprati sa mlakom vodom. Ovaj postupak čišćenja lica možete ponoviti i do dva, tri puta tjedno, ovisno iz kojeg razloga koristite masku.
Uskladite se s proljećem i prirodom i podarite svojem licu pravi prirodni detox.